MILESTONE MARKETPLACE – PLATFORMA NAMENJENA PROFESIONALCIMA

video-nadzor-softver-milestone-marketplace_300x300

Sadržaj članka

Milestone Systems predstavio svoju digitalna platformu – Milestone Marketplace

Senior menadžer digitalnih projekata Milestone Systems-a Susan von Bülow, predstavila je tržištu tek objavljenu Milestone Marketplace, digitalnu platformu koja će po njenim rečima promeniti način vašeg poslovanja. Milestone Marketplace platforma kreirana da približi kupce i proizvođače, za samo nekoliko dana okupila je 70 partnera sa 108 video nadzor solucija objavljenih i dostupnih na ovom digitalnom tržištu.

Milestone Marketplace

Odakle ideja za ovakvu platformu? Sa jedne strane potrebe kupaca, kojima je trebalo centralno efikasno mesto na kome će pronaći sve informacije o ponudama, zatim informacije o tome kako rade i na kraju kako da ih instaliraju.
Sa druge strane imamo prodavce koji se ponekad muče u promociji svojih solucija na lokalnim tržištima, ili imaju poteškoće u komunikaciji sa kupcima, pre svega u načinu kako da predstave složene sisteme i softvere.
Sa Marketplace-om stvara se zajednica koja približava kupce i prodavce i smanjuje gap između njih. Način na koji Milestone to radi je: promocijom aplikacija, hardvera i usluga, proverenih od strane Milestone eksperata na jednom mestu, mestu sa zajedničkim vrednostima i zajedničkim interesovanjima.

Ako krenemo od kupaca, bilo onih koji traže novu soluciju ili žele upgrade za svoj postojeći sistem, ovo je jedinstvena platforma koja nudi sve verifikovane ponude na jednom mestu, bilo da su u pitanju aplikacije, hardver ili usluge.
Sam proces počinje identifikovanjem potreba. Ako znamo potrebe, jako lako na Milestone Marketplace stranici za pretraživanje aplikacija, hardvera i usluga, kroz odabir filtera možemo da profilišemo pretragu i da dobijemo nekoliko solucija koje se poklapaju sa našim potrebama. Klikom na same ponuđene solucije možemo jednostavno dobiti pregled solucije, kako i gde se koristi, kako se inastalira, specifikaciju, komentare drugih korisnika, u kojim zemljama je dostupna i još mnogo korisnih informacija. Ono što je bitno informacije su dostupne na više jezika. I na kraju ako nam se solucija svidi, jednostavnim klikom na polje get in touch i popunjavanjem kontakt forme šaljete poruku prodavcu i stupate u kontakt sa njim.

Moramo zaključiti da ovaj jednostavan proces štedi puno vremena i truda kupcu, ali isto tako kupac je obuhvatio mnogo više ponuda i solucija jednom pretragom umesto da sam ide na web stranice ponuđača za koje ona zna. Ovako su mogućnosti kupaca da pronađu relevantnu soluciju maksimizirane.

Više nego očigledne Milestone Marketplace prednosti za kupca:

– Brzo pronalalaženje relevantne solucije (kroz pretragu i filtere)
– Lako povezivanje sa prodavcima širom sveta
– Dostupnost informacija o primeni solucije

Sa druge strane imamo prodavce solucija kojima su ponekad potrebne i nedelje da bi pronašli kupce, predstavili im svoje solucije, bili na puno sastanaka, potrošili puno promotivnog materijala,…
Milestone Marketplace omogućuje prodavcima da budu na pravom mestu u pravo vreme. Ovo posebno dobija na značaju kada se u obzir uzme činjenica da je 89% B2B kupaca svoju pretragu za solucijama započelo na Internetu.

Pored toga, činjenica da Milestone web site ima posećenost od 5 miliona ljudi godišnje ili pola miliona osoba mesečno (i to relevantnih kupaca), znatno uvećava šanse prodavcima u promociji i prodaji solucije.
Postavlja se pitanje: da li je sa Marketplace-om ceo proces kupovine digitalizovan, i više nema susreta kupaca i prodavaca licem u lice? Ova digitalna platforma omogućuje ovaj proces i on svakako počinje online i digitalizovane su faze: utvrđivanje potreba kupaca, istraživanje solucija, provera informacija, stupanje u kontakt sa prodavcima.

Posle toga od sastanaka sa prodavcima, instaliranje i testiranje, pa sve do samog predloga solucije, sertifikovanja iste i kupovina mogu biti i personalni-uživo ili digitalni, zavisi od Vas.

Prednosti prodavaca na Marketplace-u:

– Dobijate šansu da na centralnom mestu za to promovišete svoje aplikacije, hardver i usluge kupcima
– Povezivanje sa sistem integratorima širom sveta
– Rast vašeg poslovanja

Milestone je omogućio pojednostavljen pristup prodavcima na Marketplace-u. Trebate se učlaniti u Milestone tehnološki program i postati tehnološki partneri. Kada kao Milestone partneri dobijete svoj korisnički nalog ispred vas je nekoliko jednostavnih koraka kako bi dodali sadržaj na Marketplace-u.

– Kompanije prave svoj profil (naslov, fotografija, kratak opis, nagrade, priznanja)
– Birate pretplatu (uvek je na raspolaganju nekoliko besplatnih mogućnosti)
– Popunjavate svoj sadržaj (solucije koje želite da predstavite)
– Čekaju se povratne informacije (Milestone radi kontorlu kvaliteta i proverava uneti sadržaj)
– Objavljujete sadržaj (objavljujete sami svoj sadržaj).

Prodavci koji postanu Milestone partneri postaju 100% vlasnici svog sadržaja na Marketplace-u.
U svakom trenutku možete da kontorlišete, upravljate i editujete vaš sadržaj, i to samo vi, ne Milestone.
Partneri zatim imaju mnogo mogućnosti a glavne su da kroz svoj dashboard:

– Saznate koliko kontakata ste napravili na Marketplace-u
– Da budete administrator svoje strane i komentara korisnika (vi odlučujete koje ćete objaviti na svom profilu)
– Da vidite lokaciju sa koje korisnici pristupaju vašoj strani

Milestone kroz svoju novu digitalnu platformu i sve prednosti koje ona donosi kupcima i prodavcima, ima za cilj da pojednostavi kompleksno putovanje između kupca i prodavca i da uveća online zajednicu profesionalaca.

Za dodatne informacije o Milestone Marketplace-u, kao i o podršci prilikom kreiranja partnerstva na Marketplace-u, kontaktirajte oficijelnog Milestone distributera kompaniju IP Way.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.