NOVE WISENET Q KAMERE ZA BOLJI PROPUSNI OPSEG

samsung-wisenet-video-nadzor-300x300-1

Nova Wisenet Q serija video nadzor kamera koju proizvodi kompanija Hanwha Techwin Europe, jedna je od serija kamera sa najboljim i najefikasnijim propusnim opsegom

To se postiže kombinacijom inovativnih karakteristika kao što su WiseStream i H.265 kompresija, pomoću kojih se dinamički kontroliše kodiranje i uspostavlja balans između kvaliteta slike i kompresije na osnovu kretanja na slici.

Wisenet Q seriju čini 24 modela kamera koje sadrže IR osvetljenje kao standardnu karakteristiku. Na tržištu se mogu naći u dve verzije, sa rezolucijom od 2 i 4 MP FULL HD. Kako bi se u svakoj situaciji obezbedile kvalitetne slike, ove kamere se odlikuju sledećim sledećim važnim funkcijama:

a. Funkcija otkrivanja defokusiranosti – prepoznaje vreme kada kamera radi van fokusa, imaju je svi modeli, a kod modela Wisenet Q 4MP fokus se podešava preko mreže.

b. „Koridor prikaz“ funkcija koristi se za praćenje uskih vertikalnih prostora kao što su hodnici, prolazi, tuneli, pasaži… Pomoću ove funkcije, kamere koje generišu sliku sa proporcijama 9:16 i 3:4, mogu da rade bez velikih potreba za propusnim opsegom i kapacitetom za skladištenje.

c. Funkcija korekcije izobličenja objektiva (LDC) – nudi kompenzaciju za izobličenje slike koje nastaje kod primene objektiva sa širokim uglom.

Serija Wisenet Q kamera ima PoE/DC dvostruko napajanje i mogućnost skladištenja na samom uređaju, uključujući NAS uređaje ili Micro SD, SDHC i SDXC kartice do 128GB. Fleksibilne su i jednostavne, efikasno otkrivaju pokrete, pa su idealne za video nadzor poslovnih i maloprodajnih objekata, banaka, gradskog prevoza…

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.