Aviglion 7k tehnologija

video-nadzor-avigilon-7k-tehnologija-1-1

Sadržaj članka

Aviglion 7k tehnologija

Avigilon video nadzor kamere sa 7k tehnologijom uz oštrije procesiranje omogućuju širu pokrivenost i jasniju vidljivost

Crna 7k HD Pro kamera za video nadzor

Visoka rezolucija kamera 7k tehnologije isporučuje jasan i oštar HD kvalitet slike, u cilju maksimizacije situacionog pregleda nad velikim površinama, dok u isto vreme omogućuje prikaz detalja zumiranjem na interesne oblasti u posmatranoj sceni, kao što su npr. lica, ili registarske tablice vozila.

aviglion 7k HD kamera crne boje

Aviglion 7K HD Pro kamera je prva u industriji single-sensor 7K (30 megapixela) sigurnosna kamera. Ona isporučuje zapanjujuće detalje u slici, čak i u ekstremnim uslovima osvetljenja, a zahvaljujući svojoj jedinstvenoj u industriji rezoluciji – u stanju je da obuhvati područje, za koje bi inače bilo potrebne 99 tradicionalne VGA kamere.

7K HD Pro Avigilon kamera kroz jednostavnu integraciju sa Avigilon patentiranom High Definition Stream Management (HDSM)™ 2.0. tehnologijom pomaže optimizovanim i efikasnijim korišćenjem skladišnih i mrežnih kapaciteta.

Dizajnirana i proizvedena namenski za za nadzor velikih površina, 7K kamera pridružuje se Avigilon porodici 4K, 5K i 6K HD Pro kamerama. Sa 7K rezolucijom na primer možete vršiti nadzor nad celim stadionom, a istovremeno biti u mogućnosti da zabeležite jasne i nedvosmislene detalje nekog incidenta, pa na taj način možete jednim potezom obezbediti usaglašenost sa recimo aktivnim zakonskim propisima.

7K Avigilon kamera omogućuje vam da imate situacioni pregled nad kompletnim parkingom velike površine, a da istovremeno možete detaljno pogledati registracione tablice vozila od interesa.

Ili da na primer budete u mogućnosti da u okviru aerodromskih kompleksa imate situacioni pregled svih pista, dok istovremeno možete da raspoznajete identifikacione oznake svakog aviona na pisti.

Bez obzira na vaše nadzorne potrebe, Avigilon HD Pro kamere pružaju snagu i detalje koji su vam potrebni, kako biste uvek imali kvalitetan situacioni pregled celokupnog prostora koji je pod nadzorom, uz izuzetno visok nivo detalja u sceni.

Fotografija ilustrativnog prikaza video nadzor rezolucije

Visoka rezolucija i budući izazovi

HD kamere same po sebi nisu više dovoljne – ostatak vašeg sistema mora da obezbedi skalabilnost, dekodiranje, efikasno korišćenje mrežnih i snimačkih resursa prilikom obrade HD, bez žrtvovanja rezolucije.

U cilju rešavanja ovih izazova, Avigilon je razvio HDSM™ 2.0 patentiranu tehnologiju koja drastično smajuje server-klijent propusne potrebe i optimalno koristi vaše hardver i snimačke resurse.

Poleđina kamere gde se nalaze utikači za kablove

To znači da čak i sa više HD rezolucijskih kamera raspoređenih na više lokacija, monitoring operateri mogu da upravljaju svim snimljenim i uživo HD video materijalom i videti rezultate brzo i bez žrtvovanja rezolucije – Idealna solucija za efikasan i upravljim incident menadžment.

Više o High Definition Stream Management HDSM™ 2.0 možete pronaći na sledećem linku proizvođača profesionalnih video nadzor rešenja- AVIGILON.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.